Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤ .ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣ
Την κ. Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου
-----------------
ΘΕΜΑ. « Σχέδιο-πρόταση του Οργανισμού Αθήνας (ΟΡΣΑ) τροποποίησης του Π.Δ. περί Προστασίας του Υμηττού.»

Πρόσφατα, δόθηκε στη δημοσιότητα σχέδιο -πρόταση από τον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ) που εστάλη για διαβούλευση στους εμπλεκόμενους Δήμους και αφορά τροποποίηση του Π.Δ. της 31.8.78 (ΦΕΚ 544) περί προστασίας του Υμηττού.
Η συγκεκριμένη πρόταση του ΟΡΣΑ, ενώ αναγνωρίζει το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στον Υμηττό και αντί οι προτάσεις του να στοχεύουν σε υψηλότερη προστασία του σπάνιου αυτού δασικού οικοσυστήματος, κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.
Αμφισβητείται ο δασικός χαρακτήρας του ορεινού όγκου με την πρόταση για δημιουργία «Περιαστικού Πάρκου» μέσα στην Α ζώνη του Υμηττού, καθώς το νομικό καθεστώς του Πάρκου είναι διαφορετικό.
Χωροθετούνται χρήσεις εγκαταστάσεων (π.χ.εκπαιδευτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ), εμπορικές χρήσεις (αναψυκτήρια κ.α.), νομιμοποιούνται ως κοινωφελείς εγκαταστάσεις που έχουν κριθεί από το ΣΤΕ παράνομες και όσον αφορά την περιοχή μας νομιμοποιούνται βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί με την εξαίρεσή τους από τη Β ζώνη προστασίας.
Το πρόβλημα με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, που δεν είναι βέβαια θέμα ΠΔ, αλλά νομοθετικής ρύθμισης, παραμένει στον Υμηττό ιδιαίτερα έντονο. Η αυθαίρετη δόμηση κατατρώγει το Βουνό.
Το γεγονός θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το δασικό οικοσύστημα του Υμηττού, αναπαράγοντας συγχρόνως την αδιέξοδη λογική χρήσης του Ι.Χ., ως μόνο μέσο μεταφοράς
Η επέκταση της Αττικής Οδού και η δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων, που προετοιμάζονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ θα μεγαλώσει την άναρχη οικιστική ανάπτυξη της Ανατολ. Αττικής η οποία συντελείται χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς βασικά έργα υποδομής (αποχέτευση,σχολεία,υγεία κλπ).
Με την παρέμβαση μας αυτή παρακαλούμε να γίνει συζήτηση στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 3-3-2009 προ ημερήσιας διάταξης και σχετική ενημέρωση από τον κ.Νομάρχη
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΕΤΟΧΙΑΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου